Kajakutbildning och kajakturer

Kajakskola för vuxna

Huvudlärare på kursen är Peter Dahlquist. Jag har sysslat med kanotsporten i 55 år.  Började i tidiga tonåren med en canadensare på Araslövssjön i Kristianstad. Kajak har jag paddlat i 50 år.

Jag har varit ungdomstränare i Ängelholms Rodd och Kanotklubb i 35 år och hoppas kunna fortsätta med det så länge jag kan komma i en kajak.

Har genomgått Svenska Kanotförbundets Steg 1 till 3-utbildningar. Jag har även varit med och hållit i sådana utbildningar. Under flera år har jag varit engagerad i Svenska kanotförbundets slätvattenkommitté (dvs racingkommitté), där jag bland annat var med och startade breddläger för Sveriges Kanotungdomar. Har också varit ordförande i Skånes kanotförbund. 2009 fick jag pris som årets ungdomsledare i Ängelholms kommun.

Vid behov kommer jag att ta hjälp av ungdomar i klubben om vi blir många på utbildningen.

Med åren har jag arbetat fram en pedagogik för hur man lär ut paddlingsteknik. Både vad som krävs för att klara de första paddeltagen och hålla balansen i en kajak och vad som krävs för att bli en fullfjädrad kajakpaddlare.

Den kajaktyp som vi främst kommer att använda är VKV Kåre. En perfekt kajak för de första paddeltagen. Det finns även tillgång till stabilare kajaker om någon önskar det

     Hösttur i dimman, Okt 2010

Har Du frågor?

Kontakta:

Peter Dahlquist,

tel 0739-659485.

Titta gärna på  Ängelholms Rodd och Kanots hemsida www.roddochkanot.se  

       Kullen Augusti 2011