Gitarrer till salu

Road Village Vintage Guitars

Gitarrer till salu

Gibson B-25, 1963

Ibland får man tag i objekt som närmast omöjliga. Men samtidigt är det ju en utmaning att försöka få ihop ett instrument av resterna av en gitarr som blivit överkörd av en truck på någon poststation på vägen från USA till Vejbystrand :( Det som var kvar att bygga på var en sarg, merparten av bottenstycket, med hals- och bottenkloss samt delar av en hals! Resten är nytillverkat.

 

Eftersom det bara är 50 % Gibson säljer jag den billigt.

 

Pris 7 800 kr

Gibson J-50 Deluxe, 1975

En Gibson J-50 Deluxe från 1975.

Gitarren är varsamt restaurerad.

 

I samband med reparationen har ribborna i locket korrigerats, så att gitarren idag motsvarar ribbningen hos en Hummingbird/Southern Jumbo från 60-talet.

Varför har jag gjort mig det besväret? Jo skälet är att akustiska 70-tals-Gibson oftast var överberibbade och därmed inte nådde upp till det ljud som man borde kunna förvänta sig av en Gibson. Idag har gitarren ett kraftfullt men ändå varmt ljud över hela registret.

 

Pris 9 900 kr

Gibson,1975

En 12-bands Gibson Square-shoulder från 1975.

Gitarren är varsamt restaurerad.

 

I samband med reparationen har ribborna i locket korrigerats, så att gitarren idag motsvarar ribbningen hos en Hummingbird/Southern Jumbo från 60-talet.

Varför har jag gjort mig det besväret? Jo skälet är att akustiska 70-tals-Gibson oftast var överberibbade och därmed inte nådde upp till det ljud som man borde kunna förvänta sig av en Gibson. Operationen lyckades över förväntan. Idag har gitarren ett kraftfullt men ändå varmt ljud över hela registret.

 

Pris 9 500 kr

Gibson Kalamazoo KTG 11 1930-tal

Kalamazoo från 30-talet. Under depressionsåren tillverkade Gibson gitarrer under andra namn för att kunna hålla tillverkningen igång. Många såldes under olika postorderföretags namn, men Kalamazoo var Gibsons eget namn för lite enklare gitarrer.

 

Detta är en tenorgitarr som jag har reparerat sargen på, annars är gitarren helt original.

 

En av de lättaste gitarrer jag någonsin hållit i min hand.

 

Pris 7 900 kr

Harmony H-162, 1970

Harmony H162 från ca 1970. De här senare modellerna hade justerbar dragstång/trussrod.

 

Den här var i väldigt uselt skick när jag fick den, så det blev mycket lagningar. Men ljudet går verkligen inte av för hackor.

 

Utfört arbete: Halsomsättning, Lagade sprickor i sarg, en del av sargen utbytt, Road Villige Vintage Guitars

X-bracing.

 

Den här gitarren finns att prova i Göteborg

 

Pris 5 000 kr

Harmony H-162, 1962

USA-tillverkad Harmony med toppkvalitet på trävalet. Solid sitka-gran i locket och solid mahogny i sarg och botten. Bottnen är tillverkat i ett stycke.

Konvertering och reparationer: Halsomsättning för perfekt spelhöjd, sprickor åtgärdade samt Road Village Vintage Guitars X-bracing. Fantastiskt ljud.

Just denna gitarr finns att prova i Norrköping

Pris 5 000 kr

Lyssna:

Harmony H162, H165 och 620 (Silvertone)

Ett knippe USA-tillverkade av Harmony med toppkvalitet på trävalet. Jag försöker hela tiden ha några sådana gitarrer på lager. Konvertering och reparationer: Halsomsättning för perfekt spelhöjd, sprickor åtgärdade och gitarren har fått Road Village Vintage Guitars X-bracing. Fint ljud i alla gitarrerna. Mahogny-gitarren i mitten är från 1957. De båda andra är från andra halvan av 1960-talet.

Pris mellan 4 500 kr och 5 500 kr

Har Du frågor?

Kontakta:

Peter Dahlquist,

tel 0431-453255 eller 0739-659485.

Harmony, (Silvertone 1217). Sent 60-tal

Harmony gjorde många gitarrer som såldes som Silvertone. Gitarrerna var något enklare med björk i sidor och botten och en lite annorlunda hals. Det här är en rätt sen variant från Harmony i röd sunburst. Gitarren har fått en halsomsättning för rätt stränghöjd samt X-ribbning.

 

Halsen är ganska grov, så det är en gitarr för Dig med stora händer.

 

Härligt ljud.

 

Pris 4500 kr

Kay K14, 50-tal

Ibland står man inför valet om man skall lacka om gitarren eftersom den är så sliten. Men den är så skön med sitt Road-Worn-stuk, så jag tycker den skall få vara så här

 

Det här är en nyare variant av den gitarr som Lightning Hopkins spelade på. Elvis Presleys första gitarr var en Kay av denna typ, som motsvarar Gibsons J-185 i storlek.

 

Jag har gjort Halsomsättning och X-ribbning på den här också, naturligtvis.

 

Pris 5 000 kr

KAY (Silvertone) Super Jumbo 50-tal

Kay tillverkade på 50-talet en av marknadens största gitarrer. Den här modellen är en tum bredare än Gibson J-200. Reparationer: Halsomsättning och lagning av limningar som släppt. Ribbningen utbytt mot X-ribbning. Mycket kraftfullt ljud. Den här "ryter" verkligen. Inget för den som vill vara diskret!

 

Pris 6 500 kr

Kay K12, 40-tal?

Kay K14 från 40-talet? Den kallas även Mini-Jumbo och motsvarar storleksmässigt Gibson J-185.

På en sådan här spelade Lightning Hopkins!

 

Jag har gjort X-ribbning på den här också, naturligtvis.

 

De flesta Kay hade laminat i sidor och botten men denna är i solitt trä genomgående.

 

Pris 6 500 kr

Yamaha C120

En Klassisk Yamaha

 

Pris 750 kr

Parlor-gitarrer

Varför inte skaffa en liten trevlig parlor-gitarr. Jag tycker om de här små lätta gitarrerna. Smidiga och perfekta för soffan

Jackson-Goldan ca 1969

Jackson-Goldan var en amerikansk violintillverkare som hoppade på gitarrsvängen under 60-talet. De tillverkade bl a denna enkla gitarr i drygt parlor-storlek, med lock i laminat. Ljudet var diskret, om man skall uttrycka det snällt. Så jag har bytt locket mot ett riktigt granlock och riktig ribbning. Och vilken skillnad det blev.

 

Nu har den ett kraftfullt ljud, med både bas och diskant. En lyckad konvertering. Har själv spelat mycket på den här. Perfekt för soffan, men den duger också för spel tillsammans med andra. Jag hade med gitarren på nyårsaftonen då jag spelade tillsammans med ukulele, mandolin och gitarr i dread-storlek. Och den här lilla parlorn hördes väl.

 

Pris 2400 kr

 

 

En äkta hop-plocksgitarr 60-tal

Fick plötsligt för mig att jag ville göra något kul med den här gamla laminatgitarren. Satte på ett nytt lock av svensk norrlandgran med sedvanlig X-ribbning.

 

Fixade till en sliten svart finish. Vet inte vad jag egentligen tycker om relicade gitarrer men den blev rätt häftig i road-worn-stuk tycker jag.

 

Pris 990 kr

Sålda instrument

Bjärton J-45, 1965

Bjärton J-45, 1965.

Det här är min favoritgitarr från Bjärton. Svår att få tag på. Särskilt de här tidiga modellerna med pegbridge. Jag har gjort halsomsättning och lagat en spricka i locket. Gitarren är fantastisk att spela på.

 

 

Bjärton, LaRita

Tidigt exemplar (slutet av 50-talet) i närmast mint condition

Ett av vreden på stämsruvarna är utbytt och det finns en liten hårfin repa på locket. Annars är gitarren i ett närmast osannolikt utsökt skick. Gitarren måste ha legat i en väska hela sitt liv och endast spelats mycket sparsamt

Gibson B25 1969

Den här gitarren har fått ny hals och nytt lock. Men botten och sarg, tillsammans med huvudet, är original Gibson.

 

Jättefint ljud

 

SÅLD

Gibson J-40 1970

Det här är chansen att få en Gibson-gitarr till ett riktigt lågt pris. J-40 var budget-modellen av J-45. En riktigt skön gitarr att spela på.

Reparationer: Halsomsättning samt spricklagning. Ny lack på lock

SÅLD

Gibson B25 1967

Gibson B-25 1967

B-25 är namnet på LG-2 efter1962

Började sitt liv som 12-strängad men är omgjord till 6-strängad.

Original X-ribbning men locket är reparerat och greppbrädan är ny.

SÅLD

Gibson B-25 1966

Ursprungligen en LG-1

Konvertering och reparationer: gitarren har fått en X-ribbning gjord exakt efter top-of-the-line-modellen Gibson LG-2 vilket ger den ett fantastiskt ljud.

SÅLD

Gibson Southern jumbo ca 1977

Gibson Southern jumbo var under 70-talet en variant av Hummingbird med naturfärgat lock.

Lagad spricka i sarg samt ny hals

SÅLD

Hagström H22 /Bjärton Sammy

Även om det känns lite svårt för en Skåning att medge, så var det nog ingen tillfällighet att Levin var det större företaget jämfört med Bjärton.

Här är undantaget som bekräftar regeln. Det här var mycket "bang for the bucks" Jag kan dessutom berätta historien om hur den här modellen kom till eftersom jag träffat mannen som var initiativtagare till att ta fram den. Hör av Dig, så berättar jag gärna!

 

Den här gitarren har storleken som en Martin trippelnolla och den har riktigt bra ljud. Hagström tog hand om exporten till USA och jag har köpt den därifrån som ett objekt. Halsen är omsatt och reparerad. Ribbor lagade och en spricka i botten är fixad. Annars är gitarren i det härliga patinerade skick som jag fick den. Jag tycker den är vacker!

 

 

 

Harmony H-162 1968

USA-tillverkad Harmony med toppkvalitet på trävalet.

Konvertering och reparationer: Halsomsättning för perfekt spelhöjd, nytt stall samt Road Village Vintage Guitars X-bracing. En enkel mikrofon finns inmonterad.

SÅLD

Harmony H162 Sent 60-tal

Ett alternativ som jag var tvungen att testa. Och visst blir de ganska fina i sunburst, de här Harmony H162-gitarrerna. Den här gitarren har annars genomgått samma procedur som övriga Road Village Vintage guitars.

 

Såld

 

Harmony H-162 1971

USA-tillverkad Harmony med toppkvalitet på trävalet. Solid sitka-gran i locket och solid mahogny i sarg och botten. Bottnen är tillverkat i ett stycke.

Konvertering och reparationer: Halsomsättning för perfekt spelhöjd, sprickor åtgärdade samt Road Village Vintage Guitars X-bracing. Fantastiskt ljud.

 

SÅLD

Harmony H-165 ca 1968

 

A-tillverkad Harmony med toppkvalitet på trävalet. Genomgående solid mahogny.

Konvertering och reparationer: Halsomsättning för perfekt spelhöjd, sprickor åtgärdade och gitarren har fått Road Village Vintage Guitars X-bracing. Fantastiskt ljud.

 

Såld

Harmony H-165, 60-tal

Det här är en bild på Filip när han hämtade sin Road Village Vintage Guitars-konverterade Harmony H-165. Bilden blev väl inte så där jättenaturlig, men det var kul att få en bild av honom innan han for hem till Malmö med sitt nyförvärv

Harmony 1260 Sovereign

En usel bild på en förnämlig gitarr.

Jag letar hela tiden efter dessa gitarrer. Har gjort i ordning ett par. Helt fantastiska instrument.

De här gitarrerna är kända framför allt för att det var med en sådan här som Jimmy Page spelade in det akustiska introt till "Stairway to heaven".

Gitarrerna som jag fått tag i har mer eller mindre slitits ur händerna på mig innan jag har fått dem färdiga. Locket är parallellribbat som original och det finns ingen anledning att ändra på det eftersom ljudet är helt otroligt! Varmt som en Gibson och kraftfullt som en Martin.

 

SÅLD, men jag hoppas på att hitta fler.

Kay Mini Jumbo

Niklas var vänlig och lät mig ta en bild av honom när han hämtade sin Kay K10 Mini Jumbo från 50-talet.

 

Gitarren är i ett härligt patinerat slitet skick, men har i övrigt fått samma omvårdnad som övriga gitarrer, med reparationer på hals, lock inklusive Road Village Guiars X-ribbning.

 

Levin modell 52, 1946

Två stycken Levin modell 52. Lika men ändå olika.

Modell 52 (och 55) var större än Levins tidigare parlor-gitarrer, det ger betydligt bättre ljud.

Den här gitarrmodellen är väldigt lik Gibsons L-00 modell från 30/40-talet.

Den vänstra har endast fått halsomsättning samt en reparerad spricka i locket som är i björk!

Den högra har granlock och har fått Road Village Vintage Guitars X-bracing tillsammans med halsomsättning och ett nytt stall.

Ljudet är väldigt olika. Björkgitarren har ett kraftfull, hårt och lite bluesigt ljud medan den med granlock har ett varmare och fylligare ljud.

 

SÅLDA